d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Vodič za povratnike i useljenike na španjolskom i portugalskom jeziku

  Uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske izrađen je “Vodič za povratnike i useljenike u Republiku Hrvatsku”, na španjolskom i portugalskom jeziku.

  Više o tom programu za Glas Hrvatske HRT-a govorio je profesor Milan Puh iz Sao Paula, u Brazilu, organizator projekta.

  “Nekako smo željeli ovim projektom da svi naši ljudi, to jest potomci i oni ostali koji se žele useliti u Hrvatsku, imaju relevantne informacije o tome kako Hrvatska funkcionira, gdje se mogu naći određene informacije, na što moraju obratiti pažnju, kako se mogu pripremiti prije nego što odluče otići u Hrvatsku.

  I kad dođu u Hrvatsku gdje mogu naći sve što trebaju, od nekakvih pitanja više birokratske prirode, do toga kako funkcioniraju naša poduzeća, kako mogu doći do podataka, kako mogu iznajmiti stan, kuću itd. Bila nam je želja da im time olakšamo i na njihovom jeziku.

  Tako se naši ljudi lakše mogu prilagoditi Hrvatskoj i na kraju ostati u našoj zemlji, u domovini svojih predaka“, naglašava Milan Puh.   

  Vodič možete preuzeti na linku.

  Foto: Pexels    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.